Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır

Gündemde Bugün - 27 Nisan 2016 Çarşamba

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HIRVATİSAN'DA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile İş Forumu'na katılıyor, Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreskovic'i kabul ediyor ve Hırvatistan Parlamento Başkanı Zeljko Reiner'in onuruna vereceği öğle yemeğine katılıyor.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan'da İslamiyet'in resmi bir din olarak kabul edilmesinin 100. yıldönümü törenine ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışına katılıyor.

 

CHP MYK TOPLANTISI

-CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor. (Saat: 11.00)

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ İSTANBUL'DA

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi'ne ve Beyoğlu Sohbetleri programına katılıyor. (Saat:10.00/19.00)

 

TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu’nda, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 14.00)

 

KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Venedik Komisyonu üyelerinden oluşan heyet ile görüşüyor. (Saat: 13.00)

-TBMM KİT Komisyonu’nda, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT)  2013-2014 hesapları görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu’nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.  (Saat: 10.00)

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu-Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu çalışma usul ve takvimini belirliyor. (Saat: 11.30)

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, alt komisyon kurulması için verilen önergeleri görüşüyor. (Saat: 14.30)

 

BAKAN IŞIK İSTANBUL'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dedeman Hotel'de, XII. KOBİ Zirvesi'ne katılıyor. (Saat: 10.00)

 

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA VE İSTANBUL'DA

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eymir Gölü'nde, Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği bisiklet turuna ve kahvaltı programına katılıyor. (Saat: 08.00)

-Bakan Tüfenkci, Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda, İstanbul Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısına katılıyor. (Saat: 15.00)

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN PROGRAMI

-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, THK Üniversitesi Türk Kuşu Kampüsü'nde, gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtımının yapılacağı ve güncel sağlık konularının değerlendirileceği basın toplantısına katılıyor. (Saat: 19.30)

 

BAKAN EROĞLU'NUN PROGRAMI

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Congresium'da, Ulusal Heyelan Sempozyumu'na katılıyor. (Saat: 09.30)

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ÇİN'DE

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pekin'de, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı toplantısına katılıyor.

 

TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-Meclis'te, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30/11.00/11.30/12.00/12.30/13.00/14.00/14.30/15.00)

 

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİLİĞİ HEYETİ MECLİS'TE

-İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği heyeti, Türkiye - İngiltere Dostluk Grubu Başkanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret ediyor. (Saat: 13.00)

 

EĞİTİM

-Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu yapılacak. 

-Sınava 1 milyon 167 bin 854 öğrenci katılacak. Ortak Sınav Yurt içinde 970 , yurt dışında 15 merkezde gerçekleşecek.

 

EĞİTİM İŞ'TEN LAİKLİK EYLEMİ

-Eğitimİş Sendikası'na bağlı bütün şube temsilcilikleri adliye önlerinde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 14.00)

 

KÜLTÜR-SANAT

-Nihat Öztoprak, Ali Şükrü Çoruk ve Türkan Alvan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde "Türk Kültürü ve Edebiyatında Mizah" üzerine değerlendirmelerde bulunacak

 

SURİYE GELİŞMELERİ

-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

KATI YAKITLAR İSTATİSTİKLERİ

-Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı katı yakıtlar istatistiklerini açılıyor. (Saat: 10.00)

 

SPOR

-Basketbolda ULEB Avrupa Kupası finali rövanş maçında Galatasaray Odeabank ile Fransa'nın Strasbourg takımı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak (saat:20:00)

-UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile Almanya'nın Bayern Münih karşı karşıya gelecek.

-TEB BNP Paribas İstanbul Open Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası Garanti Koza Arena'da devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.