Gündemde Bugün - 5 Mayıs 2016 Perşembe

CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN ANKARA VE İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yı, Katar’ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah’ı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul ediyor. (Saat: 14.00/15.00/16.00)

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi'nin gala yemeğine katılıyor. (Saat: 20.00)

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN PROGRAMI

-Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti MYK toplantısına başkanlık ediyor. Ardından Basın Toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.00)   

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul ediyor. (Saat: 14.00)

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK İSPANYA'DA

-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ile görüşecek, BBVA Bankası'nın düzenleyeceği seminere ve İspanya İşverenler Konfederasyonunun toplantısına iştirak edecek.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Swissotel'de, Forum İstanbul 2016 programına katılıyor. (Saat: 09.00)

 

BAKAN IŞIK KOCAELİ'NDE

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM Gebze'de, Türkiye Otomotiv sektöründe 5. AR-GE Proje pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması'na katılıyor. (Saat: 10.00)

 

BAKAN AVCI'NI PROGRAMI

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda, açık öğretim liselerinden mezun olan öğrencilerin mezuniyet törenine katılıyor. (Saat: 10.30)

 

BAKAN BOZKIR İSTANBUL'DA

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultanahmet Meydanı, Allgau Orient Rallisi Türkiye Etabı'nın başlangıç törenine katılıyor. (Saat: 11.30)

 

BAKAN FARUK ÇELİK

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 30. Avrupa Bölgesel Konferansı'na katılarak oturuma başkanlık yapacak.

 

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mittania Otel’de 2016 Yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır İŞKUR Müdürlüğü arasındaki protokol imza törenine katılacak, Sur Ofis Toplantısına iştirak edecek.  

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU MACARİSTAN'DA

-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile Türk-Macar Karma Ekonomi Komisyonu toplantısına katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

 

DÜNYA

- İngiltere Başbakanı David Cameron, başkent Londra'da Japon mevkidaşı Şinzo Abe ile görüşecek.

-İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Alman Şansölyesi Angela Merkel ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek.

 

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezince düzenlenen ve "Bilgi, Eylem ve Ahlak" ana temalı 3. Kocatepe Gençlik Fuarı'nın açılışına katılacak. (Saat 18:00)

-Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Sergi Salonu'nda, "AOÇ Kuruluş Yıldönümü" konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

 

SPOR

-UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçlarında Sevilla-Shakhtar Donetsk, Liverpool-Villarreal karşı karşıya gelecek.

-Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Torku Konyaspor karşı karşıya gelecek. ( Saat 19:15)

- Avrupa Karate Şampiyonası Fransa'da başlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.