Güneydoğu'da 29 Terörist Öldürüldü

Güvenlik Güçleri dün Mardin Nusaybin’de 16, Şırnak’ta 9, Hakkari Yüksekova’da 3 toplamda 28 bölücü teröristi etkisiz hale getirilirken daha önce öldürülen bir teröristin de cesedi bulundu.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 16 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 123 oldu. 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 237 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda dokuz bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 113’e ulaştı. Beş el yapımı patlayıcı imha edildi, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 246 oldu. Bir tabanca, 24 tabanca fişeği, bir roketatar mühimmatı, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir telsiz ele geçirildi.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda ise üç bölücü terörist öldürüldü, daha önce etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi ele geçirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 86 oldu. Üç Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası, iki av tüfeği, 20 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir bomba atar mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şanlıurfa Siverek’te, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bir sivil vatandaş öldürülerek aracına el konuldu.

Muş Varto’da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yola önceden tuzaklandığı tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Batman Gercüş’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen yedi iş birlikçi yakalandı, 21 av tüfeği, 38 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan dokuz mutfak tüpü, bir el dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçti.

Şanlıurfa Bozova’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 11 iş birlikçi yakalandı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı av tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Bingöl Yedisu’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 10 iş birlikçi yakalanmış, yedi av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçti.

Hakkâri’de, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist yakalandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.