Öne Çıkanlar terörist abd Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli deprem ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail kemal kılıçdaroğlu

Günlük Fiili Satışı 50 Bin Adedin Üzerindeki Gazeteler İçin Değişiklik Yapıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nun   Haziran ayı toplantısında kabul edilen “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
BİK Genel Kurulu’nun 19–21 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşen toplantısında, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nin 31 ve 36’nci maddelerinin değiştirilmesine dair teklif oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’nin 17 Temmuz 2017 Tarih ve 30127 sayılı nüshasında yayımlandı.
 
Günlük Fiili Satışı 50 Bin Adedin Üzerindeki Gazeteler İçin Ayrı Kontenjan Tablosu
 
Yönetmeliğin 31 ve 36’ncı maddelerinde yapılan düzenlemeye göre, BİK görev alanındaki resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerden yaygın süreli yayın statüsünde olup, ayrıca günlük fiili satışı 50 bin adedin üzerinde gerçekleşen ve belirlenen diğer şartları da yerine getirenler için yayın ve yönetim yerleri gözetilmeksizin istisnai olarak ayrı bir resmi ilan kontenjan ve dağıtım tablosu düzenlenecek.
 
Değişiklik Yapılan Yönetmeliğin İlgili Maddeleri
 
Yönetmeliğin 36’nci maddesi uyarınca Basın İlan Kurumu’nun görev alanında yer alan yayın yerlerindeki yayınlama hakkını haiz yaygın gazetelerden geriye doğru on iki ay süreyle; “Her sayısının bayi yoluyla yapılan günlük fiili satışı yirmi beş bin adetten ve yüzölçümü 3,00 metrekareden az olmayan, Resmi İlan ve Reklamları ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nin 65’inci maddede nitelikleri belirtilen ve 64’üncü maddenin birinci fıkrasındaki sayı ve görevleriyle orantılı olmak üzere kadrolarında en az iki katı fikir işçisini istihdam eden, Günlük fiili satışı 66’nci maddenin ikinci fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla elli bin adedin üzerinde gerçekleşen gazeteler için, yayın yeri gözetilmeksizin ayrı bir resmi ilan kontenjan ve dağıtım tablosu düzenlenecek. Resmi ilan kontenjan ve dağıtım tablosunda yer alan bir gazetenin günlük fiili satışının 50 bin adedin altında gerçekleşmesi halinde, ilgili gazete kendi yayın yerine ilişkin resmî ilan kontenjan ve dağıtım tablolarına dâhil edilecek” ifadeleri kaydedildi.  
 
Yapılan düzenlemenin 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.