Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Hacettepeli Dansçılar Dünya Birincisi
Dünyanın en iyi dans guruplarından biri olarak tanınan Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, uluslararası folklor festivalinde dünya birinciliği elde etti.



Hacettepe’ye 50. yılında gurur yaşattı
 
Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, Belarus - Bobrysk şehrinde düzenlenen“21. Geleneksel Dostluk Tacı FolklorFestivali”ndedünya birincisi oldu.25 ülkenin 37 topluluk ile temsil edildiği festivalde boy gösteren Hacettepeli dansçıların performansı, izleyenleri büyüledi.



Her ülkenin kendi kültürünü sergilediği “Dostluk Tacı”festivalinde dünya birinciliği ödülü kazanan Hacettepeli dansçılar, “Geleneksel yapısını en iyi koruyan ve kültürünü en başarılı sergileyen topluluk” seçilere kadını bir kez daha duyurdu. En iyi olmanın gururuyla Türkiye’ye dönen topluluk, bu başarısını 50’nci yılını kutlayan Hacettepe’ye armağan etti.


 
Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Murat Özkan’ın başkanlığında ve Dr. Bahar Özkan’ın sorumluluğunda çalışmalarını sürdüren Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, uluslararası yarışmalarda Türkiye’ye getirdiği başarılar ile tanınıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.