Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Hakan Şükür Hakkındaki Gözaltı Kararı Yurt Dışı Basınında

Türkiye’de darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında eski milli futbolcu Hakan Şükür hakkında gözaltı kararı verilmesi, yabancı medyada büyük yankı buldu. “Hakan Şükür’ün Gülen haraketiyle olan bağların nedeniyle arandığı” belirtilirken “Savcılar, eski uluslararası futbol yıldızı ve milletvekilli Hakan Şükür’ü Gülen örgütünün üyesi olmakla suçluyor” deniliyor.   
BBC, İngilizce yayınında “Eski futbolcu Hakan Şükür, Gülen ile olan bağları nedeniyle aranıyor” başlığı ile verdiği haberde “Hakan Şükür, siyasete girmeden önce yıllarca Türkiye’nin en tanınmış futbolcusu idi” yorumunu yaptı.
Haberde “Temmuz’daki başarısız darbeyi soruşturan Türk savcılar, ülkenin en iyi futbolcularından biri olan eski milli futbolcu Hakan Şükür hakkında bir gözaltı emri  çıkardı” denildi.
Katar merkezli El Cezire televizyon kanalı ise, “Türkiye, darbe soruşturmasında Hakan Şükür’ün göz altına alınmasını istiyor” başlıklı haberinde “Savcılar, eski uluslararası futbol yıldızı ve milletvekilli Hakan Şükür’ü Gülen örgütünün üyesi olmakla suçluyorlar” bilgisini verdi.
İngilizce yayınında yer alan haberde “Türkiye’de aranan Hakan Şükür’ün halen ABD’de olduğu sanılıyor” sözleri de kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.