Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Hakkari’de Patlayıcı Yüklü Minibüs İmha Edildi

Hakkari’de düzenlenen arazi aramasında patlayıcı madde yüklü minibüs tespit edilerek imha edildi. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan 870 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamaya göre, dün Şırnak’ın Merkez’inde düzenlenen operasyonda 11 adet havan mühimmatı, 12 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 60 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, dört adet el yapımı patlayıcı, 25 kg amonyum nitrat, bir kg C3 plastik patlayıcı, 120 m kablo ve 42 adet pil ele geçirildi. Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi aramasında bir adet tabanca, beş adet tabanca fişeği, bir adet dürbün ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

İKİ ADET RPG-7 ROKETATAR MÜHİMMATI ELE GEÇİRİLDİ

Van’ın Çatak ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi aramasında tespit edilen sığınakta yapılan aramada iki adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 80 kg amonyum nitrat, 116 adet pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen patlayıcı madde yüklü minibüs imha edildi, üç sığınakta yapılan aramada ise, 60 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca Mardin’in Derik ve Van’ın Gürpınar ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi aramasında tespit edilen üç sığınakta yapılan aramalarda 140 kg gıda ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN 870 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında 749 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı. Irak sınırında ise 28 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 10 adet binek hayvan ile 432 litre akaryakıt ele geçirildi. Öte yanda İran sınırında bir kişi, Yunanistan sınırında 91 kişi ile Bulgaristan sınırında bir kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.