Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser palandöken

Hava Sıcaklığı Mevsim Normalleri Üzerinde

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Ardahan çevreleri yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek. Genellikle iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, heyelan, buzlanma ve don, çığ tehlikesi riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde kuvvetli yağmur ve sağanak, Giresun, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Az bulutlu ve açık. (9)
İstanbul: Az bulutlu ve açık. (15)
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli. (15)
Adana: Az bulutlu ve açık. (18)
Antalya: Az bulutlu ve açık. (20)
Bolu: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ver gece saatlerinde yer yer puslu (11)
Trabzon: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve sağanak, iç kesimleri ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. (12)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (0)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (11)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.