Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Hayırsever İş Adamından Anlamlı Yardım

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz Kars’ın Bacalı Köyüne oğlunun sünnet düğününde söz verdiği 12 derslikli okulun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla 20 Kasım Pazar günü gerçekleşti.

Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve yoksulluk çekerek bankalarda yattığını dile getiren SBK Holding Başkanı Korkmaz, tek hayalinin ülkenin doğusu ve batısındaki mesafeyi kapatmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bana hep neden fabrika veya başka bir yatırım değil de okul diye soruyorlar. Bana göre her şeyin başı iyi eğitim, İyi bir eğitim aldıktan sonra fabrika da kurulur, her şey yapılır. Okul hassasiyetimiz yoksulluk içinde okula gitmek zorunda kalan kardeşlerimizin daha iyi Sartlarda okuyabilmelerini sağlamak. İnşallah her yıl memleketimize birer tane okul inşa edeceğiz."

Okulun İsmi Aylan Bebek Olacak

Okul açılışının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe denk geldiğine dikkat çeken Korkmaz, bu nedenle ilkokulun adının “Aylan Bebek İlköğretim Okulu” olmasını arzu ettiklerini ve bu konudaki teklifin Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini sözlerine ekledi.

Kars’ın Bacalı Köyü’nde inşa edilen 12 derslikli ilköğretim ve ortaokulu, 2 milyon 300 bin liraya mal oldu. Kalorifer sisteminden, yer döşemesine TOKİ standartlarının en üst seviyesinde inşa edilen okulda 500 öğrenci eğitim görecek. Okul, akıllı tahtalar dahil olmak üzere her türlü ihtiyacı tam anlamıyla donatıldı. Bacalı Köyü’nde bulunan sağlık ocağı ve köy evi de Korkmaz tarafından yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Kars’ın il, ilçe ve köylerindeki 10 bin ilk ve ortaokul öğrencisine kışlık kıyafet yardımı yapıldı.
 
Afgan Aileler için 60 Konut
 
Kars Valiliğine gerçekleşen ziyarette, SBK Holding/EASTWEST Enstitü tarafından vatanlarını terk etmek zorunda kalan toplam 60 Afgan aile için protokol imzalandı.
 
Korkmaz, ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Afganistanlı ailelerin hayatlarını sürdürürken sorunlarla karşılaştıklarını anlattı.  Devletin bu konudaki çalışmalarına ek olarak neler yapılabileceği konusunda çaba harcanması gerektiğini dile getiren Korkmaz, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılabileceğine dikkat çekti. Korkmaz, "Vatanlarından ayrılmak zorunda kalarak ülkemize gelen bu insanlara elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız” diyerek, evleri çok hızlı bir şekilde tamamlama sözü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.