Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye sıla Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

HDP’li İdris Baluken: Amasız,Fakatsız Ve Ancaksız Şiddetli Bir Şekilde Kınıyoruz

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “15 Temmuz’da gerçekleşen bu demokrasi karşıtı darbeyi ve bu katliamcı saldırıları bir kez daha amasız, fakatsız ve ancaksız şiddetli bir şekilde kınıyoruz” dedi.
Başbakan'ınyaşanan darbe girişimleri sonucu bugün Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. TBMM'nde 4 partinin imzaladığı ortak bildirinin ardından HDP adına olağanüstü toplanan meclis genel kurulunda  Grup Başkanvekili İdris Baluken konuştu. Baluken özetle şunları ifade etti:
Partim adına bu darbeci anlayışı en sert biçimde lanetlediğimi, kınadığımı ifade etmek istiyorum. Askeri, bürokratik veya sivil hiçbir darbenin tek bir meşru gerekçesinin olamayacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Demokratik siyaset dışında siyaseti dizayn etmeye çalışan hiçbir yol ve yöntem partimiz tarafından asla kabul edilmeyecektir.
Dün akşamki darbe girişimi, parlamentonun bombalanması, yüzlerce sivil insanın sokak ortasında katledilmesi, kurum ve kuruluşlara yönelik yapılan baskınlar ve havadan yapılan bombardımanlarla tipik bir askeri darbeyi aşan, vahşet, katliam ve kaosu hedefleyen çok komplike bir planlamayla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymuştur.
Bu yönüyle hedeflenenin 78 milyonun tamamının siyasi iradesi olduğunu bir kez daha  altını çizerek ifade etmek istiyorum.
Bu parlamento eliyle seçilmiş siyasetçilerin dokunulmazlıklarının alınarak askere dokunulmazlığın verilmesi halk iradesini temsil eden seçilmiş siyasetçilerin cezaevlerine gönderildiği birtakım siyasi operasyonlar maalesef demokratik siyaset alanını olabildiğince daraltmış ve siyaset kurumunu bir bütün olarak darbecilerin açık hedefi haline getirmiştir.
15 Temmuz’da gerçekleşen bu demokrasi karşıtı darbeyi ve bu katliamcı saldırıları bir kez daha amasız, fakatsız ve ancaksız şiddetli bir şekilde kınıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.