Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

İç Kesimlerde Ve Kıyı Kesimlerde Kuvvetli Yağış Uyarısı

Hava sıcaklığı,İç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 dereceği azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Sivas, Erzincan, Gaziantep, Kilis, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları, Bartın, Sinop, Ordu, Siirt, Şırnak çevreleri, Kastamonu'nun kıyı kesimi ile Bitlis'in güney ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar'ın Yurdun batı kesimlerinde kuzey ve batı, doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun doğusu ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları, Bartın, Sinop, Ordu, Siirt, Şırnak çevreleri, Kastamonu'nun kıyı kesimi ile Bitlis'in güney ilçelerinde, akşam saatlerinde Adana'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU


MARMARA BÖLGESİ:Parçalı bulutlu, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra bölgenin güney kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusunun parçalı bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye, Hatay'ın kıyı ilçeleri ile akşam saatlerinde Adana'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, Sivas çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı (Karayel) yönünden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı (Karayel) yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Şırnak ile Bitlis'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur, yer yer sağanak, akşam saatlerinden sonra Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde bölgenin doğusunda güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/sa) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve yer yer çok bulutlu (16)
İZMİR: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu (19)
ADANA: Parçalı bulutlu, güneydoğu kıyıları ile akşam saatlerinde il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (28)
ANKTALYA: Az bulutlu ve açık (26)
ANKARA: Parçalı bulutlu (14)
BOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu (10)
TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (16)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (11)
DİYARBAKIR Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu kesimleri sağanak yağışlı (22)



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.