Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları mardin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

İç ve Doğu Kesimlere Sis ve Don Uyarısı

Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülecek.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde artacak. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

-SİS UYARISI-

İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu. Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile İstanbul'un batı kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışlar, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve sis görülecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu. Kıyı kesimleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece bölgenin iç kesimlerinde pus ve sis bekleniyor. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis, kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayıyla birlikte pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (14)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri yağmurlu. (15)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(16)

ADANA: Az bulutlu. (20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (17)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(21)

ERZURUM: Az bulutlu. (-4)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(11)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.