Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama ihracat çin Türk Ekonomi Bankası tüpraş Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

İçişleri Bakanı Soylu’dan ABD Büyükelçiliği’ne Saldırı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliği’ne yapılan silahlı saldırının nedeninin ancak olayı gerçekleştirenlere ulaşılınca öğrenileceğini belirterek, “Bu olayların üzerine gerçekleşen bir provokasyon mudur? Yoksa maalesef adli bir vaka mıdır? Buna arkadaşlarımız, hem istihbarat hem Ankara Emniyet Müdürlüğümüz yoğunlaşmış durumdalar” dedi.

Bakan Soylu, bu sabah 05.30 sularında Ankara’daki ABD Büyükelçiliği nizamiyesine beyaz renkli bir araçtan 6 el ateş edilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekipler tarafından teknik olarak analizlerin yapıldığını araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıldığını belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız. Yani o saatte neden böyle bir olay gerçekleşti, şu anda olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek çok yanlış olabilir onun için sabırla bekleyeceğiz arkadaşlarımız çözerler. Bugüne kadar bu tip olayların önemli bir bölümünü arkadaşlarımız maharetli bir şekilde çözdüler. Bu olayların üzerine gerçekleşen bir provokasyon mudur? Yoksa maalesef adli bir vaka mıdır? Veya adli bir vaka süsü vererek bir provokasyon mu oluşturulmak istenmiştir? Buna arkadaşlarımız, hem istihbarat hem Ankara Emniyet Müdürlüğümüz yoğunlaşmış durumdalar. Ben çözebileceklerini tahmin ediyorum. Çözdükten sonra da arkadaşlarımız gerekli açıklamayı kamuoyuna yapacaklardır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.