Öne Çıkanlar gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket merkez bankası hava durumu çin pkk Batuhan Sert tesk genel başkanı bendevi palandöken aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu

İçişleri Bakanlığı: 87 Vatandaş Trafik Kazalarında Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 87 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili süresince alınan trafik tedbirlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buna göre, vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmeleri ve trafik kazalarını önlemek için 17-27 Ağustos tarihleri arasında sahada yaklaşık 140 bin trafik personelinin görev yapacağı belirtildi. Otobüslerde yolcu olarak denetim yapacak merkezden görevlendirilen 227 personel olduğu dile getirilen açıklamada, alınan tedbirleri gözden geçirmek ve denetlemek içinse 32 Polis Başmüfettişinin görevlendirildiği kaydedildi.

Motosiklet Kazaları Geçen Seneye Göre Azaldı

Bayram tatilinin ilk 6 gününde 69 ölümlü kazada 87 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, kazaların oluş şekillerinin incelendiğinde en fazla kazanın tek taraflı yoldan çıkma, devrilme, savrulma ve engelli cisme çarparak meydana geldiği belirtildi.  Yaya kazalarının 2017 Kurban Bayramı tatiline göre yüzde 42 oranında arttığı kaydedilen açıklamada, geçen sene Kurban Bayramı tatili sırasında gerçekleşen toplam kazalar içerisinde yüzde 14 oranında olan motosiklet kaza oranının yüzde 1’e düştüğü dile getirildi.

Bayram tatilinin son günleri olan 25-26 Ağustos tarihleri arasında karayolu güzergahlarında aşırı yoğunluk olacağının öngörüldüğünü bildiren İçişleri Bakanlığı, alınan tüm tedbirlerin yanında vatandaşların dönüş planlarını trafik yoğunluğun aratacağı bu tarihleri dikkate alarak yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
TRAFİK KAZASI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.