Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

İlk HÜRKUŞ Savunma Sanayii Müsteşarlığı Tarafından Kabul Edildi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip HÜRKUŞ’un 14 Ekim’de kabul edildiğini ve silahlı HÜRKUŞ için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının inisiyatifi başlatılan ve Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Geliştirme (HÜRKUŞ) Projesi kapsamında üretimi gerçekleştirilen ilk prototip HÜRKUŞ SSM tarafından kabul edildi. SSM ile TUSAŞ arasında Mart 2006’da imzalanan sözleşme gereğince, Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarının temel eğitim ihtiyacına cevap vermesi için geliştirilen HÜRKUŞ projesi dahilinde iki uçar prototip uçak, iki yapısal test uçağı, uçaklara ilişkin dokümantasyon, yer destek teçhizatı, yedek malzeme ve benzeri malzemelerin üretimi gerçekleştirildi.

HÜRKUŞ’un 11 Temmuz 2016’da EASA (European Aviation Safety Agency) ve SHGM’den (Sivil Havacılık Genel müdürlüğü) CS-23 gereksinimlerine göre tip sertifikası almasının ardından SSM, kabul sürecini başlattı. SSM’den yapılan açıklamada gerçekleşen kabule ilişkin, “TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip uçağının kabul faaliyeti 14 Ekim 2016 tarihinde başarı ile tamamlanmıştır. Proje kapsamında geliştirilen 2 nolu prototip uçağın kabulünün Aralık 2016 ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” denildi. SSM, HÜRKUŞ’un silahlı (HÜRKUŞ-C) versiyonu için çalışmaların başlatıldığını da duyuruldu.

HÜRKUŞ-B 2018’de Hizmete Girecek

Öte yandan, HÜRKUŞ-A tipi uçakların aviyoniklerinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın güncel eğitim ihtiyaçlarını içerecek şekilde değişimini içeren ve Aralık 2013’te Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ-B) Projesi kapsamında tedarik edilecek uçakların üretimi devam ediyor. Aviyonikleri değişen uçakların ilkinin Hava Kuvvetleri’ne tesliminin 2018 yılında gerçekleşmesi öngörülüyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.