Öne Çıkanlar terörist Beşiktaş-Leipzig abd Bergama Antik Kenti Beyin Kanaması Önlenebilir Mi Beyin Anevrizması İçin En Önemli risk faktörleri Beni Böyle Sev Betül Özen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu Berat Efe Parlar Beşiktaş Fenerbahçe maç sonucu Belediye işçileri

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık açıklarında hayatını kaybeden Suriyeli mülteciler hakkında, “Kullandıkları araçlar çok abuk sabuk şeyler, olacak şey değil. İntihar edercesine gidiyorlar. Televizyonlardan basından izlemiyorlar mı? Bir sürü insan kayıp var” dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Şahin, telefonla bağlandığı canlı yayında, Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu teknenin batması nedeniyle hayatını kaybeden mülteciler hakkında konuştu.

Şahin, ölü sayısının 37 olduğunu belirtirken, “75 kişi zaten ayakta tedavi olmuştu, yani 112 kişi şu anda ama botta kaç kişi olduğu belli değil” dedi.

-“ŞU ANDA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”-

Başkan Şahin, teknede kaç kişinin olduğu sorusuna şu cevabı verdi:

“140’a yakın insan olabilir düşüncesindeyiz çünkü kimse kimseyi bilmiyor, tanımıyor orada 3 posta gemiye biniş yapılmış hatta gemi deniz kenarında başka botlarla geminin içine falan taşınmış dolayısıyla açılırken de alabora oluyor ama 90 kişi tahmin ediliyordu bakın şu anda 112’ye ulaştı demek ki 140 kişi diye tespitlerimiz var. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor 14 kişi Ayvacık’a getirilmişti bunların 12’si taburcu oldu bir tanesi de tomografi için başka bir hastaneye yollandı. Toplan şu anda ölü sayısı 37.”

 -“BU YOL YILLARDIR TERCİH EDİLMİŞ”-

Şahin, Ayvacık’ın göçmenlerin yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçiş için sıklıkla kullandığı noktalarından biri olduğunu şu ifadelerle açıkladı:

“Şunu bir kere bilmek lazım, tarihe, geçmişe bakmak lazım. Mitolojik dönemden beri Ayvacık bölgesi bir göç yolu. Sırf insanlar değil kuşlar da buradan göç ediyor neden? Adalara en yakın bölge, Lesbos adasına çok yakın, oradan oraya geçiyorlar, oradan Avrupa’ya geçiyorlar. Bu bilinen bir şey. Bu yol yıllardır tercih edilmiş. Kullandıkları araçlar çok abuk sabuk şeyler, olacak şey değil. İntihar edercesine gidiyorlar. Televizyonlardan basından izlemiyorlar mı? Bir sürü insan kayıp var.”

-“KONTROLÜ ZOR BİR BÖLGE”-

Başkan Şahin sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sadece Ayvacık kıyısı 80 kilometreye varan bir şerit var. Buraları tabi bakir yerler, çok talan edilmesin diye tabii ki yapılaşma yapılmadı ama balıkçı barınakları var doğru düzgün iskele bile yok. Kıyılar dik iniyor zeytinliklerin arası nerede boş bulursa bu insanlar, uygun yer bulursa orada kayığını atıp geçiyor. Yani kontrol zor bir bölge.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.