Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank gündem özel vodafone

Irak'ın Kuzeyi'ne Hava Harekatı Düzenlendi

Irak’ın kuzeyinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerine hava harekatı düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde sınırdaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyon sırasında tespit edilen bir mağara ve arazide yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedi ele geçirildi. Aramalarda ayrıca bir Biksi makineli tüfek, bir RPG-7 roketatar, bir keskin nişancı tüfeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ile beraber çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Şemdinli ilçesinde ise güvenlik güçlerinin düzenlediği arazi araması sırasında bir el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise güvenlik güçlerinin yaptığı arazi aramasında sekiz el bombası ele geçirildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 707 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 506 kişi yakalandı. Irak sınırında bir kişi, Yunanistan sınırında 195 kişi ile Bulgaristan sınırında üç kişi yasa dışı sınır geçişinde bulunurken yakalandı. İran sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan iki kişi yakalanırken bu müdahaleler sonucunda 2 bin 200 paket sigara, bir adet binek araç, 26 bin 835 gram uyuşturucu ile bir adet cep telefonu ele geçirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.