Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser palandöken

Irak'ın Kuzeyi Uçaklarla Bombalandı

Güvenlik Güçleri, dün güneydoğunun çeşitli ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda altı bölücü teröristi öldürdü. Irak Kuzeyi Sinath Haftanin ve Metina bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda bir bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 282 oldu. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 30 Kaleşnikof fişeği ve bir Kaleşnikof şarjörü ele geçirildi, 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 609 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, iki bölücü terörist ölü olarak ele geçirildi, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 241’dir. Dört EYP imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 695’dir.

Hakkâri / Yüksekova’da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç av tüfeği, bir tabanca, iki el bombası, 607 Kaleşnikof fişeği, 13 Kaleşnikof şarjörü, bir hücum yeleği, beş gaz maskesi ele geçti, bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 293 oldu.

Şırnak/Silopi’de yapılan yol kontrolünde, 200 kg Amonyum Nitrat ile güçlendirilmiş üç mutfak tüpü ile yapılmış el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Hakkâri/Çukurca’da yapılan arazi aramasında bulunan iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şanlıurfa/Haliliye’de on ev ve eklentilerinde yapılan aramada altı Kaleşnikof piyade tüfeği, iki av tüfeği, iki 9 mm’lik tabanca, 428 Kaleşnikof fişeği, 73 tabanca fişeği, 13 Kaleşnikof şarjörü, üç tabanca şarjörü, dört hücum yeleği ele geçirildi. 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep/Oğuzeli'de Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu sekiz DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır/Bismil’de on ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi av tüfeği, bir tabanca, iki Kaleşnikof şarjörü, bir tabanca şarjörü, 48 Kaleşnikof fişeği, 21 av tüfeği fişeği ele geçirildi. 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Siirt/Eruh’da icra edilen operasyonda bulunan beş ayrı mağarada, 160 kg un, 120 kg şeker, 40 kg bulgur, 20 kg pirinç, 10 kg makarna, beş paket tuz, sekiz kutu salça, altı kutu zeytin, üç teneke ayçiçek yağ, bir kutu çikolata, iki kutu peynir ve muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.