Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

“İsrail’in Yaptığı Katliama Karşı Duruşumuzu Ortaya Koyan Bir Ümmet Olmaya Çalışıyoruz“

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bugün Filistin’de, Gazze’de, Mescidi Aksa’da, Kudüs’te zalim İsrail tarafından yapılan katliama karşı duruşumuzu her vesileyle ortaya koyan bir ümmet olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mazlumlara Dua, Filistin’e Vefa” programı kapsamında sabah namazı buluşmasında İstanbullularla bir araya geldi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen programda sabah namazını kıldıran Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap etti.

“Kötülüğü kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız”

Başkan Erbaş, “Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız.” ayet-i kerimesine atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

“İmanın, Allah’a inanmanın en önemli şartı iyiliği emretmek kötülükten men etmektir. Önce kendi nefislerimiz, sonra etrafımız için nerede bir kötülük varsa o kötülüğü ortadan kaldırmak bizim imani bir vazifemizdir, ayetten bunu anlıyoruz.

Cenab-ı Hak, hayra çağırma, iyiliği emretme, kötülükten men etme vazifesiyle bu ümmeti yani bizleri vazifelendirmiştir. Nerede bir kötülük varsa o kötülüğü kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Dilimizle yapmamız gerekeni yapmak zorundayız, bunlara gücümüz yetmiyorsa kalbimizle o kötülüğe karşı durmalıyız.”

“Gazzeli kardeşlerimiz bir yudum suya, bir dilim ekmeğe muhtaç”

Müslümanların durduğu yeri belli etmesi gerektiğini belirten Başkan Erbaş, “Bugün Filistin’de, Gazze’de, Mescidi Aksa’da, Kudüs’te zalim İsrail tarafından yapılan katliama karşı duruşumuzu her vesileyle ortaya koyan bir ümmet olmaya çalışıyoruz. Elimizden ne geliyorsa yardımlarla, maddi manevi destek olmaya çalışıyoruz. Oradaki Gazzeli kardeşlerimiz bir yudum suya, bir dilim ekmeğe muhtaç. Dünyanın gözü önünde açlıktan gün yüzü görmemiş bebekler katlediliyor. Durmamız, sessiz kalmamız, insanların vicdanına seslenmemek mümkün mü? Eğer buna bile gücümüz yetmiyorsa o zaman imanın en zayıf durumunda olan insanların yapması gerekeni bari yapalım, yani kalbimizle buğz edelim.” dedi.

“Mazlumlara için dualarımızı hiç eksik etmeyeceğiz”

Başkan Erbaş, duanın öneminden bahsederek, “Allah-u Teala buyuruyor ki; ‘De ki; dualarınız olmasaydı Rabbim size ne diye değer versin.’ Burada duanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Mazlumlara için dualarımızı hiç eksik etmeyeceğiz. Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Keşmir’de, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta dünyanın neresinde bir zulüm varsa o zulmün ortadan kalkması ve mazlumlara yardım için, zalimlerin de kahruperişan olması için dualarımızı eksik etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Filistin ve şehitler için dualar edildi

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Filistin ve şehitler için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Gazze’de, Filistin’de vatanlarını, yurtlarını, evlerini korumak için mücadele ederken şehit olan kardeşlerimize rahmet eyle, gazilere, yaralılara acil şifalar nasip eyle.Gazze’de, Filistin’de mücadele eden mücahitlere yardım eyle, onlara zaferler nasip eyle Ya Rabbi! Düşmanlarını kahreyle, mağlup eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Bütün Müslümanlara birlik, beraberlik içinde Filistin’deki kardeşlerimizin yanında her şeyleriyle durmayı, yardım etmeyi nasip eyle. Müslümanlara birlik, beraberlik, tevhit ve vahdet nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Bizleri Senin ve Habibinin (s.a.s.) yolundan ayırma, sırat-ı müstakimde daim eyle. Gazaba uğramışların, azıp sapmışların, zalimlerin yolundan uzak eyle, zalimleri zalimlere musallat eyle Ya Rabbi! Bütün müminleri, Müslümanları salimen ve galiben zafere ulaştır Ya Rabbi!

Gençlerimiz Senin, Kur’an’ın yolundan ayırma Ya Rabbi! Onların gönüllerine Allah sevgisini, Resülullah (s.a.s.) sevgisini, vatan, ezan, bayrak, Kur’an sevgisini yerleştir Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Şanlı ordumuz tarih boyunca her zaman zalimlerin karşısında, mazlumun yanında yer aldı, Peygamber ocağı, her biri Muhammed anlamına gelen Mehmetçiğimizi karada, havada, denizde sınırlarımızın içinde ve dışında her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.