Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya deprem sgk diyarbakır bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan pakistan

“İstiklalimiz Ve İstikbalimiz İçin Hep Birlikte Kükremiş Bir Sel Gibi Önümüze Çıkan Bentleri Çiğneyip Geçmekten Geri Durmayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ Harp Okulları Diploma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Karada, denizde ve havada, karşımıza çıkacak olan herkes, Türkiye’nin meşruiyetini uluslararası hukuktan alan haklarını, çıkarlarını, imkânlarını koruma hususundaki kararlılığını görmüştür. Biz istiklalimiz ve istikbalimiz için 83 milyon hep birlikte kükremiş bir sel gibi önümüze çıkan bentleri çiğneyip geçmekten geri durmayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulları Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, DÜNYADAKİ TÜM MAZLUMLARIN UMUDU HÂLİNE GELMİŞTİR”

Millî Savunma Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi ülkesini ve halkını korumanın yanında, bölgesindeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların, soydaşların, ümmetin umudu hâline geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordumuzun başarılarının gerisinde, nitelikli eğitimi, örnek disiplini, üstün donanımı yanında, yüzlerce milyon insandan aldığı dua da bulunuyor. Teknolojik üstünlüğümüzü, yetişmiş insan kaynağımız ve manevi gücümüzle birleştirdiğimizde, Allah’ın izniyle, bu ülkenin önünde durabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HAKLARINI KORUMA KARARLILIĞINI HERKES GÖRDÜ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maruz kaldıkları her saldırının, mücadele azimlerini daha da perçinlediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Aştığımız her engel, kendimize olan güvenimizi daha da güçlendirdi.  Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle geldiğimiz yer, geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağladı.  Şimdi artık, dün olduğundan daha gür bir sedayla, daha samimi bir inançla, kendimizden daha emin bir şekilde düşmanlarımıza “hodri meydan” diyoruz.  Karada, denizde ve havada, karşımıza çıkacak olan herkes, Türkiye’nin meşruiyetini uluslararası hukuktan alan haklarını, çıkarlarını, imkânlarını koruma hususundaki kararlılığını görmüştür. Görmeyenler de, emin olun, hem sahada, hem diplomasi masasında, hem uluslararası platformlarda bu gerçekle yüzleşeceklerdir.  Biz mücadeleden kaçmayız.  Biz bu mücadelede şehitler, gaziler vermekten çekinmeyiz. Biz istiklalimiz ve istikbalimiz için 83 milyon hep birlikte kükremiş bir sel gibi önümüze çıkan bentleri çiğneyip geçmekten geri durmayız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Garb’ın afakını çelik zırhlı duvarlar sarsa bile, iman dolu göğsümüzle hepsini de yıkar geçeriz. Hakkın vadettiği günlerin, işte bugünler olduğuna inanıyoruz. Asıl soru şu: Acaba, şu anda Akdeniz’de ve mücavirinde karşımıza dikilenler de aynı fedakârlıkları göze alabiliyorlar mı? Yunan halkı, muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına geleceklerini kabul ediyor mu? Fransız halkı, muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden ödeyecekleri bedelleri biliyor mu? Kuzey Afrika ve Körfez’deki kimi ülkelerin kardeş halkları, muhteris ve kifayetsiz yöneticileri sebebiyle kararan istikballerine razı gösteriyor mu? On binlerce kilometre öteden Türkiye’nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin vatandaşları, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında mı?” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.