Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İTO Başkanı Çağlar: Piyasalar Sonbahar Alışverişinde İlkbaharı Yaşayacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Taksit kolaylığıyla piyasalar sonbahar alışverişinde 'ilkbaharı' yaşayacak" dedi.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı tüketici kredileri ve kredi kartlarıyla ilgili kararlar için, İTO Başkanı Çağlar, “Taksit kolaylığıyla piyasalar sonbahar alışverişinde 'ilkbaharı' yaşayacak" dedi.

Çağlar, tüketicinin alım gücünü artıracak yeni kararların 2016 yılı büyüme rakamlarına da olumlu etki edeceğine inandıklarını kaydetti.

“İç Piyasa Nefes Alacak”

Çağlar, “Kartta taksit sınırı 12 aya, tüketici kredi vadesi 48 aya çıkarılıyor. Kart borçlarının 72 aya kadar yapılandırılması ve konut kredisinde peşinat şartının 5 puan azaltılması da ödeme güçlüğü çeken tüketicinin ödeme kabiliyetini güçlendirecek imkanlar. Taksitli alışverişin genişletilmesi iç piyasaya nefes aldıracak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Çağlar, taksit ve kredi ödeme kolaylığıyla artacak tüketimin, hükümetin başlattığı üretim hamlesini de teşvik edeceğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.