Öne Çıkanlar gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket merkez bankası hava durumu çin pkk Batuhan Sert tesk genel başkanı bendevi palandöken aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu

Kandilden Teröristlere ''Çekilin'' Emri

Terör örgütü PKK'nın yönetiminde söz sahibi olan Cemil Bayık ve örgütün diğer üst düzey yöneticilerinin bölgedeki teröristlere çekilin talimatı verdiği telsiz konuşmalarına yansıdı.  Kandil'den verilen talimatlarda dağ kadrosunun kırsala çekilmesi istenirken, il ve ilçelerin terör örgütünün gençlik teşkilatı YPS'ye bırakılabileceği belirtildi.

 

"TÜNELLERİ TUZAKLAYIN''

Güvenlik birimlerince kaydedilen telsiz konuşmalarında Bayık'ın bazı talimatlarının, "Direnişe devam ettiğiniz görüntüsü verin. Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin. Arkanızda yaralı bırakmayın. Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz gençleri yanınızda kırsal götürün. Çekilirken binaları tahrip edin, kazılan tünelleri tuzaklayın" olması dikkat çekti.

Ayrıca PKK ile yoğun sıcak çatışmaların yaşandığı  Mardin  Nusaybin'de iki terörist güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim oldu. Teslim olan teröristlerin 58 yaşındaki bir kadın militan ile sağlık meslek yüksek okulundan terk genç erkek bir militan olduğu bildirildi. Örgütün genç teröristi "Sağlıkçı" olarak kullandığı belirtildi.

 

CEMİL BAYIK'IN GÜVENDİĞİ ADAMLARDA TESLİM OLDU

Geçen cuma günü de  Hakkari  Yüksekova'da PKK elebaşlarından  Cemil Bayık'ın gönderdiği mahalle sorumlusu ile keskin nişancısı dahil toplam 7 kişi teslim olmuştu. Böylece son üç gün içinde örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı 14'e yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.