Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Karadeniz Kıyı Şeridinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Amasya, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Kars, Ardahan ve Hatay’ın kıyılarında kuvvetli, Karadeniz’in kıyı şeridinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olacak.

Hava sıcaklığı, Kuzey kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece) olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise Kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Yağışlar Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Amasya, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Kars, Ardahan ve Hatay’ın kıyılarında kuvvetli, Karadeniz’in kıyı şeridinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç devrilmesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar sabah saatlerinde Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek Yağışlar bölgenin kıyılarında kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olacak. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya çevrelerinde kuvvetli, kıyı şeridinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Van çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğleden sonra Erzurum, Erzincan, Bingöl, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (18)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

İzmir: Parçalı bulutlu. (24)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

Antalya: Parçalı bulutlu. (30)

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kuvvetli, kıyı şeridinde yerel olarak çok kuvvetli olacak. (17)

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olacak. (13)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.