Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Karlıova’da 4 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde düzenlenen operasyonda 4 PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Suriye, Irak ve Yunanistan sınırlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 913 kişi yakalandı ve 2 bin 500 paket kaçak sigaraya el konuldu.

Genelkurmay Başkanlığı, 2 Aralık’ta yaşanan önemli yurtiçi olaylar ile gerçekleştirilen günlük faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan operasyonda 12 Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfeği, bir RPG-7 roketatar, beş RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 bin 520 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, altı el bombası, 5 ton gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi ve 4 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Mardin Kızıltepe’de bir PKK mensubu güvenlik güçlerine teslim olurken, Şırnak merkezinde üç el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde ise güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında çıkan çatışmada biri arananlar gri listede olan 4 PKK militanı etkisiz hale getirildi, biri sağ olarak yakalandı. Öte yandan bir M-16 piyade tüfeği, 150 M-16 piyade tüfeği fişeği ve iki el bombası ele geçirildi. Irak’ın kuzeyindeki Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine yapılan hava harekatında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak ve sığınaklar tahrip edildi.

2 BİN 500 PAKET KAÇAK SİGARA YAKALANDI

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bin 769, Türkiye'den Suriye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 49 şahıs yakalandı ve 500 paket sigaraya el konuldu. Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan iki kişi yakalanırken 2 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 93 şahıs yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.