Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer

Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz Projesi 1. Yılında

İzmir'de gönüllü apartman sakinlerinin bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi"nin 1. yılı kutlandı. 

Karşıyaka Belediyesi'nin yürüttüğü projenin 1. yıl kutlamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, her gün değişik sorunlarla karşılaştıklarını, bu sorunların kaynağının barış dilinin kullanılmaması, ve tahammülsüzlük olduğunu belirtti.

Torun, projenin sadece öğrencilere maddi destek olma projesi değil, aynı zamanda bir barış, dostluk, kardeşlik projesi olduğunu vurgulayarak, bir apartmanda birbirinin tanımayan bir çok kişinin bir araya gelerek, kutsal bir olay için katkı sağladığına dikkati çekti.

 

Seyit Torun, projenin ideolojik düşünceleri farklı insanları bir amaç için buluşturduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu çok önemli. Her zamankinden çok daha ihtiyacımız var buna. Bu diğer belediyelere de örnek oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet hedefi için öğrencilerimize katkıda bulunmak lazım. Onlar yurttaş sorumluluğu içinde ülkemizde kardeşliği egemen kılacaklar. Gelecekte doktor, öğretmen, mühendis olarak karşımıza çıkacak ve bu toplumun temel mayası olan birlikteliği, özgürlüğü, demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılacaklar."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kendilerinin uzun süredir abla, ağabey, kardeş projesi yürüttüklerini anımsatarak, Karşıyaka Belediyesinin burs sağladığı üniversite öğrencilerinin abla ve ağabey olarak kendi projelerine katılmalarını ve evlerine gittikleri çocuklara rol model olmalarını temenni etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise üniversite öğrencisilerinin yaşadığı maddi zorlukları gidermek için böyle bir proje başlattıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, projeye katkı sağlayanlara plaket verildi, birinci yaş pastası kesildi.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan projede, eğitime duyarlı apartmanların, belediye himayesinde, özgür iradeleriyle Karşıyaka'daki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermelerinin sağlandığı belirtildi.

Apartmanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, taksi durakları, muhtarlar, meslek odaları, spor kulüpleri, belediye çalışanları ve bireysel burs vermek isteyen vatandaşların da projeye destek verdiği ifade edildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.