Öne Çıkanlar Hakkari Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü COVİD Hadis Russia bugünün gündemi

Kemal Öksüz Ermenistan'da Yakalandı

15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir rol oynadığı bilinen FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz’ün, Ermenistan'da gözaltına alındığı bildirildi.

Ermenistan medyasına göre, Kevin Öksüz olarak tanınan Kemal Öksüz, ABD tarafından çıkarılan yakalama emri üzerine Ermenistan politisi tarafından gözaltına alındı.

News Am, Ermeni polisinin Erivan’daki İnterpol bürosuyla işbirilğini yaparak ABD tarafından 23 Ağustos’ta uluslararası arama emri çıkarılan Kemal Öksüz’ü gözaltına aldığını duyurdu.

Belge Sahtekarlığı ve Yalan İfade İle Suçlanıyor

Haberde, Ermenistan polisine atfen Ermenistan’da bir şirket kurarak faaliyetlerine başlayan Öksüz’ün ABD tarafından belge sahtekarlığı ve yalan ifade nedeniyle arandığı belirtildi.

Kemal Öksüz için “Amerikalı Türkler ve Avrasyalıların” biraraya geldiği bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olduğunu anlatan News Am, söz konusu kuruluşun amacının “Türkiye ve Azerbaycan’a geziler düzenleyerek Türkler ile Amerikalılar arasında yakın ilişkileri kurmak olduğunu” kaydetti.

Öksüz’ün 2013 yılında bazı ABD Kongre üyelerini Azerbaycan ve Türkiye’ye davet ettiğini anlatan News Am’a göre,  Öksüz’ün bu geziye ilişkin olarak Kongre Etik Bürosuna “sahte formlar” gönderdiği, sehayatın finansmanına ilişkin de yalan bilgiler verildiğinin tespit edildi.

Haberde, ayrıca ABD Kongresi’nin 9 üyesi ve 32 yardımcısının yüz binlerce dolar değerindeki hediyeleri aldıklarının da saptandığına dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.