Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı

Kılıçdaroğlu’nun Bayram Mesajında Laiklik ve Demokrasi Vurgusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramı öncesinde, bayram mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında Türkiye’nin laik, demokratik ve sosyal hukuk harcıyla köklü parlamenter yapısının, İslam dünyasının umudu olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı bayram mesajında, zor durumda olanlara karşı duyulan şefkatin, yaşanılan sıkıntılara karşı gösterilen direncin, bir başkasının hakkını yemekten duyulan endişe ve iftar sofralarının bereketine duyulan inancın Ramazan’la birlikte daha da pekiştiğini ifade etti.

“Barbarlar Sürüsünün Yarattığı Vahşete Karşı Birlik Olmamızı Zorunlu”

Ramazan ayının, İslam dünyasının barışa, kardeşliğe ve huzura duyduğu özlemi gidermeye yetmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yaşanan terör saldırılarını hatırlatarak, “Barbarlar sürüsünün kutsal değerlerimizi istismar ederek yarattığı vahşete karşı birlik olmamızı zorunlu kılıyor. İslam coğrafyasının üstüne çöken bu barut kokusunu dağıtmanın yollarını en kısa sürede bulmak zorundayız” dedi.

“Köklü Parlamenter Geleneğimiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan kurtulmasında yol gösterici olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerine yerleştirdiği laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti harcı ile köklü parlamenter geleneğimiz, İslam dünyasının ve geniş bir Müslüman nüfusu barındıran diğer ülkelerin umududur” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel bir geleceğe, bayram coşkusuyla yürüyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu mesajını şöyle sürdürdü,

“Bu inanç ve umutla, Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı verdikleri mücadelede şehit düşen güvenlik görevlilerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah’tan sabır diliyor, bedenlerini bizler için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.