Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır pakistan

Kilis Belediyesi Dünya İnsanı Zirvesi’ne Katılıyor

Dünya İnsani Zirvesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek olan Kilis Belediyesi, Kilislilerin Suriyeli misafirlerine gösterdiği kardeşlik örneğine ve mülteci sorununa dikkat çekecek. Kilis’te yaşayan Suriyeli çocukların dünya liderlerine yazdığı mektuplar ile Suriyeli sanatçıların eserlerinin sergilendiği bir resim sergisi de açacak olan Kilis Belediyesi, zirveye damgasını vuracak.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafiri ağırladığı için Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen Kilis Belediyesi, 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da toplanacak olan Dünya İnsani Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek olan Kilis Belediyesi, Kilislilerin Suriyeli misafirlerine gösterdiği takdire şayan kardeşlik örneğine ve mülteci sorununa dikkat çekecek.

Kilis Belediyesi, Dünya İnsani Zirvesi’nde açacağı stantta hem Suriyeli göçmenlere yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapacak, hem de Suriyeli Ressamların resimleri ve Suriyeli çocukların liderlere yazdığı duygu dolu mektuplar ile dikkat çekecek.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın konuşma yapacağı zirvede, Kilis’te konteynır kentte kalan Suriyeli ressamların yaptığı resimlerden oluşan bir sergi de açılacak. Suriyeli ressamların eserleri; Suriye, göç eden ve savaş gören insanların acılarını yansıtıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile birlikte Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı zirve, dünya liderlerini ilk kez krizden etkilenen kesimlerle bir araya getirecek. Zirvede, insani sistemde etkin rol oynayan sivil toplum, özel sektör ve diğer kesimlerin temsilcileriyle, sistemin geleceğine ilişkin acil sorunlara yanıt aranacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.