Kitlesel Soygun: Tarlada 15 Kuruş, Pazarda 7 Lira

ANKARA (ANKA) - Geçtiğimiz yıllarda vatandaşın cebinde patates soğan fiyatı üzerinden gerçekleştirilen soygun bu yıl özellikle domates üzerinden yapıldı. Şu anda Antalya'da tarladaki domatesin kilosunun 50 kuruş olduğu, ancak alıcı bulunmaması nedeniyle üreticinin ürünü fabrikalara kilosu 15 kuruştan verdiği bildirildi. Ancak örneğin Ayaş domatesiyle ünlü Ankara'nın pazarlarında domatesin kilo fiyatı 7 liraya kadar çıkıyor.



-VATANDAŞ 50 KAT SOYULUYOR

Trakya Üniversitesi İİBF'den Prof.Dr. Sadi Uzunoğlu, sezon sonuna gelinen bu nedenle bolluk yaşanan domatesteki kitlesel soygunu anlatırken "Bugün Antalya’da bir üretici ile görüştüm. Antalya’da tarlada domatesin kilosunu 50 kuruşa satıyorlar ancak alan olmadığı için fabrikalara kilosunu 15 kuruştan vermişler" dedi.

-MARKETTE ÇÜRÜK ÇARIK YOK VE DAHA UCUZ

Antalya'da domatesin 15 kuruşa satıldığı günlerde örneğin yine domatesiyle meşhur Ankara'nın bir pazarında domatesin kilo fiyatı 4,5 ila 7 TL oldu. Bazı pazar tezgahlarında bu hafta 3 kilosu 10 lira fiyatı uygulanırken marketlerde ise vatandaş bugünlerde çürük ve bozuk domates hilesine uğramadan biraz daha düşük fiyata domates bulabiliyor.

Yüksek kira, lojistik, işletme, eleman giderlerine sahip olan marketlerin pazarcılardan daha ucuza nasıl domates satabildikleri ve bunun hesabının nasıl görüleceği sorusunun cevabını verebilen bir devlet yetkilisi bugüne kadar çıkmış değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.