Kızılay, 15 Temmuz Etkinlik Takvimini Belirledi

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Kızılay’ın gerçekleştireceği etkinlikler için yayınlanan bildiride, “Kızılay olarak her zaman yüce milletimizin ve onun iradesinin yanındayız” dedi.

Kızılay, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümü nedeniyle yapacağı “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinin takvimini belirledi. Yarın başlayacak etkinlikler, 16 Temmuz’da Kızılay Şehidi Serhat Önder’in Çankırı’daki kabrinin ziyaret edilmesiyle son bulacak.

Etkinlikler kapsamında Kızılay ilk olarak, yarın Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı çocuklara hizmet verecek olan merkezde her yıl 1500 çocuğa Türkçe dil dersi, bilgisayar eğitimi gibi eğitimler ve psikososyal destek verecek. Merkezden 6-18 yas arası çocuklar faydalanacak.

Yarın yine Şehit Serhat Önder’in adı verilen bir tesis daha Kızılay tarafından hizmete sokulacak. Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi, Ankara’da bulunan ve kalacak yerleri olmayan hasta yakınları başta olmak üzere, ihtiyacı olan tüm kesimlere barınma imkânı sağlayacak. Merkez 45 yatak kapasiteli. Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere direnirken şehit edilmişti.

“Korkma Oğlum” Belgeseli ve Toplumsal Direnç Paneli

Yarın 15 Temmuz Beşeri Afeti ve Toplumsal Hareketler Paneli de düzenlenecek. Kızılay Genel Başkanı Kınık’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde; Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Coşkun Tastan “15 Temmuz Beşeri afeti ve böylesi afetlere karşı toplum direncinin artırılması” konusunu ele alacaklar.

Aksam programında ise Kızılay Şehidi Serhat Önder’in şehit olmadan önce oğluna söylediği son sözler olan “Korkma Oğlum” ifadesinden adını alan belgeselin gala gösterimi Ankara Devlet Konukevi’nde gerçekleştirilecek.

Kızılay “Vatan Sana Kanım Feda” Sloganıyla Çalışmalarını Yürütecek

15 Temmuz Cumartesi ise Kızılay ekipleri, tüm Türkiye’de 249 Demokrasi Şehidini anmak ve aileleriyle dayanışma amacıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlara destek verecek. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunulacak. Kızılay kan bağış ekipleri de demokrasi nöbetlerinin yapılacağı tüm meydanlarda kan bağışını kabul edecek. “Vatan Sana Kanım Feda” sloganıyla yürütülecek çalışmalar sırasında 200’e yakın Kızılay ekibi görev yapacak.
 
Kızılay Gençliği Çengelköy’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Yürüyecek

Kınık, Kızılay Gençliği ile birlikte Çengelköy’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne yürüyecek.

Kızılay son etkinliğini ise 16 Temmuz Pazar günü Çankırı’da gerçekleştirecek. 15 Temmuz gecesi Ankara Genel Kurmay Başkanlığı önünde şehit olan Kızılay Küçük Esat Şube Başkanı Serhat Önder, kabri başında anılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.