Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Kızılay'ın 15 Temmuz Anma Etkinlikleri Başladı

Kızılay'ın 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Şehit Serhat Önder'in adının verildiği iki merkezin açılış töreni yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Türk Kızılayı'nın anma etkinlikleri kapsamında bir çocuk koruma merkezi bir de sosyal hizmet merkezi açılış törenleriyle faaliyete geçti. Açılış konuşmalarını ve kurdele kesimlerini Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık yaparken, törenlere Kızılay şube başkanları, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömer de katıldı.

Hizmet verilecek çocukların günlük beslenme ihtiyaçları Ankara şubesinin aş evinden karşılanacağı Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi'nin açılışında Kınık, Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Şehit Serhat Önder için:"O hem Kızılay'cıydı, hem de milletinin onurlu bir ferdi olarak bu toprakları bize vatan kılmak için çalışan, çarpışan bir kardeşimizdi. Cenabı haktan ona rahmet diliyoruz. Bize düşen de böyle güzel faaliyetlerle onların anılarını yaşatmak. Onlar geride sadaka-i cariyeleri bıraktılar. Amel defterleri açık gittiler. İnşallah buna benzer faaliyetlerle de bize göstermiş oldukları yolda bu anlamda faaliyetlerimizi arttırarak devam edeceğiz." ifadelerinde kullandı.

Türkiye'ye gelen sığınmacıların çocuklarının ihtiyaç duydukları koruma ve psikososyal hizmetlerinin verilmesi  açısından bu merkezlerin önemini vurgulayan Kınık, Unicef ve Norveç Kızılhaçı'yla beraber fonladıklarını belirterek bu merkezin sonraki hizmetlere yurt olması temennisinde olduğunu söyledi.

Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi 45 Yataklı Kapasiteye Sahip

Çocuk Koruma Merkezi'nin açılışından sonra Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.Hasta refakatçilerinin konaklaması için kurulan 45 yataklı merkezde hasta yakınları konaklayabilecek, banyo, çamaşır yıkanması, bebek emzirilmesi, ütü gibi ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecek.Kınık Hizmet Merkezi'nin açılış konuşmasında merkezin hastanelere yakın olmasıyla çok önemli bir noktada olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Burası, aslında biraz ihmal ettiğimiz,ama çok da ihtiyaç hissettiğimiz bir alanı çözmek amacıyla oluşturulmuş bir sosyal  hizmet merkezi. Bu bölgeye yakın yaşayan ihtiyaç hanelerimize, mültecileimize uradaki sevgi mağazalarımızla ve evlerini de ziyaret ederek sosyal destek vereceğiz. Dolayısıyla çok boyutlu hizmetlerin verileceği ve kıymetli şehidimizin ismini taşıyan merkezimizi bugün devreye alıyoruz. Ankara'mıza, Kızılay'ımıza ve buradan hizmet alacak tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Şehitin Ayakkabısını Babası Müzeye Teslim Etti

Törende Şehit Önder'in babası İsmet Önder konuşma yaptı.Önder'in konuşmasında "Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun ki bana öyle evlatlar vermiş,o evladım böyle güzel topluluklarla karşılaşmış ve böyle güzelliklerin oluşmasına sebep olmuş,şehid olmuş. Bu bizim için şeref onun için mükafattır.Rabbime şükürler olsun." ifadelerine yer verdi.Konuşmanın ardından Baba Önder15 Temmuz günü Serhat Önder'in ayağında bulunan ayakkabıyı Kızılay Müzesi'nde sergilenmek üzere Kızılay Genel Başanı Kerem Kınık'a teslim etti.

Hizmet merkezinin açılış töreni Altındağ Kaymakamı Erol Karaömer ve Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanoğlu ile merkezin gezilmesinin ardından son buldu. Kızılay'ın 15 Temmuz anmaları gün içinde Ankara Palas'ta devam edecek.

Açılışlardan Görüntüler

 





   


 


 

 
 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.