Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Kızılay'ın 15 Temmuz Etkinlikleri Panel ve Belgesel Gösterimi ile Devam Etti

Türk Kızılay'ı 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında açılışların ardından Beşeri Afetler ve 15 Temmuz Paneli, Korkma Oğlum Belgesel'inin galası yapıldı. Panele Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden katıldı. 

Kızılay'ın 15 Temmuz etlkinlikleri Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Şehit Serhat Önder'in adının verildiği Çıocuk Koruma Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi'nin ardından Beşeri Afetler ve 15 Temmuz Paneli, Korkma Oğlum Belgesel'inin galası ile devam etti. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Prof Dr. Mıkdat Kadıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Taştan Katıldı. 

Panel şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve Kızılay'ın hazırladığı İstiklal Marşı sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık' ın açılış konuşmasını yaptı.Kınık'tan mikrofonu devralan Bilen15 Temmuz gibi beşeri afetlere yönelik çalışmalar kapsamında " O Kahraman Benim Projesi "başlattıklarını belirten Bilen "Kızılay mensupları AFAD mensuplarıyla kardeştir" dedi.

"15 Temmuz Şehitleri Başkaydı"
Panele katılan isimlerden Veysi Kaynak 15 Temmuz'un önemine dikkat çektiği konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında Kızılay Başkanının doktor olmasına vurgu yapan Kaynak "doktor demiyorum, hekim diyorum, hekim hikmet sahibi demektir" ifadesinde bulundu. "Bizim milletimiz 1071 'den beri çok şehit verdi ama 15 Temmuz şehitleri başkaydı. Onlar kendiliklerinden vatanları için kendilerini tehlikeye atmışlardı" dedi. Beşeri afet konusunda düzenlenen paneli önemsediğini  belirtek Kaynak, 27 Mayıs Darbesi'ne atıfta bulunarak Adnan Menderes'ten ve Demirel'den bakhsetti,Suriye'de yaşanan olaylara değinerek bunların sebebinin insan eliyle oluşan beşeri afetler olduğunu ifade etti. Konuşması sırasında bir ayetten Bahseden Kaynak,"insani değerler ile islami değeler aynı şeylerdir" ifadelerinde bulundu.

" Ya Var Olacağız, Ya Yok Olacağız"
 Panel Konuşmacılarından Polis Akademisi Başkanı Osman Çolak 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattırken öğrencilerine " Bu bizim 2. Kurtuluş Savaşımız, gün bugünür, bu millet bizi bu günler için yetiştirdi, ya var aolacağız ya yok olacağız" dediğini anlattı. Çolak panel kapsamında örgğütlü şehir yapı ve yapılarına dikkat çekti.

"Vatandaş Sadece Afetzede Olarak Var"
Çolak'ın ardından kürsüye çıkan Mikdat Kadıoğlu, beşeri afetler ve toplumsal olaylarda afet yönetimi konusunda bilgiler verdi.Vatandaşın sadece afetzede olarak afet durumlarında rol aldığını belirten Kadıoğlu 15 Temmuzda sokağa çıkan insanların eğitimli olmaları dahilinde daha yardımcı olabileceklerini dile getirdi. 
Kadıoğlu liderler bir terörist gibi düşünmeli ifadelerinin ardından afette dil ve fikir birliği, afetlerde evde hazırlık yapılmasının önemi, tatbikatlarda halk katılımının zayıflığı, afet tahliye alanları, afet psikolojisi gibi konulara değindi. Kızılay'ın yeni projelerinden Yavru Kızılay ve Genç Kızılay' dan bahseden Kadıoğlu, "küresel düşünüp yerel hareket etmeliyiz" dedi.

Kitleler Çağı başlığı altında açıklamalar yapan Coşkun Taştan 15 Temmuz sonrasında yaptıkları araştırmalardan bahsetti. Araştırma sonuçlarına göre 15 Temmuz'da sokağa çıkan kesimin büyük kısmının 18-25 yaş arasında, bekar askere gitmemiş kişiler olduğunu tespit ettiklerinii söyledi. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda kişilerin kendinizi nasıl tanımlarsınız sorusuna Sunni, Türk, Milliyetçi, Muhafazakar olarak adlandırdıklarını aktardı. 

15 Temmuz'dan Sonra Gençlerin Umudunda Azalma Oldu

Rabia girişimi ile kadın öğrencilerin siyaset ile daha yakından ilgilendiğini dile getiren Taştan, öte yandan yaptıkları araştırmalar sonunda gençlerin 15 Temmuz sonrasında geleceğe dair umutlarında azalma olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Panel sonunda Başkan Kınık, konuşmacılara katılım plaketi verdi.

Etkinliklerin sonuncusu Şehit Serhat Önder'in ölümünden önce oğluna söylediği sözlerin konu alındığı Korkma Oğlum Belgesel'inin gala gösterimi ile yapıldı. 









 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.