Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

‘Kızılay Kart’ 850 Bin Sığınmacıya Ulaştı

 “Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı Programı” ile hayata geçirilen ve göçmenlerin istediklerini almalarına yardımcı olacak Kızılay Kart, 850 bin sığınmacıya ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği tarafından finansmanı sağlanan Sosyal Uyum Yardım Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan, ihtiyaç sahibi sığınmacılar gıda, kira, ilaç ve giysi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için Kızılay Kart’ı kullanıyor. Kızılay Kart’la, ATM’lerden para çekilebiliyorken, bir banka kartı olarak alışveriş için mağazalarda da kullanılabiliyor. Programdan faydalanan sığınmacılara ailede kayıtlı fert başına aylık 120 TL yardım yapılıyor.

Başvuru için sığınmacılar Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı ofisleri ile Türk Kızılayı Hizmet Merkezleri’ne gidiyor. Kabul edilen aileler kısa mesaj ile bilgilendiriliyor. Programa uygun olmayanlar, ihtiyaç durumları değişince yeniden başvurabiliyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.