Et ve süt kurumu Kızılay’ın kurbanlarını kavurma yaptığı tesislerin kapısını açıyor.
Türk Kızılayı, bu yıl “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla bir kampanya başlattı. 2007 yılından bu yana Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasi düzenleyen Türk Kızılayı, Et ve Süt Kurumu Kombinalarında gerçekleştirdiği kesim ve konserveleme işlemlerine dair tüm süreçleri paylasmak için kapilarini basin mensuplarına açıyor.
Kesilen kurbanların etlerini bayram boyunca değil, yıl boyunca ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaştırma düşüncesi üzerine kurulu olan Kızılay Kurban Modeli’nde kurban etleri kavurma yapılarak 800 gramlık teneke kutularda konserveleniyor. Hijyen kosullarin tüm süreç boyunca gözetildiği otomasyon sistemde nihai ürün olan kurban konserveleri Türk Kızılay’nın ülke geneline yayılmış olan şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanlarin evlerine ulaştırılıyor.
Kızılay Kurban Modeli’ne dair tüm detaylar, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası’nda, 2 Eylül Cuma günü saat 10.00'da Kızılay Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla düzenlenecek programda gösterilecek.
Kızılay, Kurban Etlerini Nasıl Kavurma Yapıyor?
Et ve süt kurumu Kızılay’ın kurbanlarını kavurma yaptığı tesislerin kapısını açıyor.
01 Eylül 2016 Perşembe 12:44