Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye sıla Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

KKTC Gazisi Tuğgeneral Hayatını Kaybetti

KKTC Gazisi Tuğgeneral Dr. Nihat İlhan dün hayata gözlerini yumdu.
 
23 Aralık 1963 günü Lefkoşa Hastanesi’nde görevi başında iken oturdukları Türk mahallesinin Rum çeteleri tarafından basılması sonucu 3 çocuğu ve hayat arkadaşı Mürüvvet Hanım’ı kaybeden KKTC Gazisi Tuğgeneral Dr. Nihat İlhan yaşamını kaybetti.

Yapılan açıklamaya göre, Dr. Nihat İlhan’ın cenazesi Elâzığ İzzetpaşa Camisinde kılınacak öğle namazı sonrası Elâzığ’da toprağa verilecek.
Dr. İlhan’ın Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan adında bir oğlu ve Başkent Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olan Dr. Ayşe Şebnem İlhan adında bir kızı bulunuyor.
 
 Tuğgeneral Gazisi Dr. Nihat İlhan Kimdir?
1924 yılında Harput’ta doğan Dr. İlhan, 1951 yılında Tip Fakültesinden mezun oldu. Dr. İlhan, 1951-1952 yılları arasında Ankara Gülhane Askeri Tip Akademisinde Tabip Stajyer olarak staj yaptı ve 1952 yılı haziran ayında Tabip Üst Teğmenliğe yükseltildi. Yüzbaşı, daha sonra da Binbaşı rütbesine terfi eden Dr. İlhan, 20 Mart 1963 yılında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Bas Tabipliğine Genel Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı olarak tayin edildi. Dr. İlhan, Tuğgeneral rütbesi ile emekli oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.