Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Kurban Bereketi Kızılay ile Yıl Boyu Devam Edecek

Kendisine özgü modeliyle 2007 yılından bu yana Vekâletle Kurban Kesimi yapan Kızılay, kesilen kurbanları, bütün yıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yardım sevenlerin verdiği vekaletlerle alan Kızılay, kurbanları  İslami şartlara uygun olarak keserek, hijyenik bir şekilde kavurma konservelerine dönüştürüyor. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafindan tüketilebiliyor.
 
Kurban Bayramı’nda yaklaşık 1,5 milyon kişiye kurban eti ulaştırmayı hedefleyen Kızılay, 400 bin kutu kavurmayı yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yurt içi ve yurt dışında Kurban Bayramı bereketinin yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını söyleyerek “Kurban etlerini birkaç gün içinde değil yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu da Kızılay’ı kurban vekaleti alan diğer yardım kuruluşlardan ayıran önemli bir farklılık olarak öne çıkıyor” dedi.
 
Kızılay kurban kesimlerini yurt içinde Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştiriyor. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan’daki tesislerinde 800 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserve haline getiriliyor. Raf ömrü 18 ay olan konserveler ihtiyaç sahiplerine yıl boyu gönderiliyor. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine tüm süreçlerin kayıt altına alındığı bir DVD ve mektup ile de teşekkür ediyor.
 
 
Yurt dışında ve yurt içinde ihtiyaç sahibi 1.5 milyon kişiye ulaşılacak
 
Kurban Bayramı’nda yurt dışında ve yurt içinde ihtiyaç sahibi 1.5 milyon kişiye ulaşacaklarını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu yıl yurt içinde kesilen kurbanlardan yaklaşık 400 bin kutu kavurma yapılacağını ve bunları ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtacaklarını ifade ederek  “Hem yurt için de hem de yurt dışında Kurban Bayramı bereketinin yaşanması için büyük bir seferberlik başlattık. Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasi’nda bu yil 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Bu yıl yurt dışında 30 ülkede kurban organizasyonu düzenleyeceklerini ifade eden Dr. Kınık, söyle devam etti: “Yurt dışı  faaliyetlerimizde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngörüyoruz. Vekâletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Türkiye'de Et ve Süt Kurumuna ait 5 kombinada kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek gerçekleştiriyoruz. Kızılay’a vekalet verenler güven içinde gönül rahatlığıyla hem dini vecibelerini yerine getiriyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorlar."
 
 
 168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış
 
30 ülkede gerçekleştireceği Kurban organizasyonunda yaklaşık 31 bin hisse Kurban kesmeyi hedefleyen  Kızılay’a vekalet verenler  hem dini vecibelerini yerine getirecek  hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olacak.
 
Kurban ibadetlerini Kızılay vasıtasıyla yerine getirmeyi isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.
 
Kredi Kartına Taksit İmkanı
 
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, taksit imkânından da yararlanabilecek. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilir. Ayrıca 0090 312 458 30 00 numaralı telefondan Kızılay'ın ücretsiz danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekalet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.