Kuvvetli Yağmur ve Sağanak Uyarısı

Hava sıcaklığı  doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalırken, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artarcak. Rüzgâr, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artarken, rüzgârın, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
 
Uyarılar

Meteoroloji yetkilileri, yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman'da yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması noktasında uyardı.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güney kıyıları, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve batısında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gün boyu, diğer kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Mersin çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri ile Osmaniye'nin iç kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor

İç Anadolu: Çok bulutlu, Eskişehir ve Konya'nın batısı dışında bölge genelinin genellikle hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, güney ve batısında gündüz saatlerinde yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların Adıyaman çevrelerinde yoğun olması bekleniyor

 Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı (-2)
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-1)
Antalya: Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri (Alanya, Gazipaşa) yağmurlu (10)
Bolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif olmak üzere kar yağışlı (-5)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu (8)
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-1)
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (7)

 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.