Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı ünlü Javier Mascherano

Kuzey Irak’ta Barınak Ve Mağaralar İmha Edildi

Irak kuzeyine düzenlenen hava harekatında teröristlerin kullandığı tespit edilen silah mevzisi, barınak ve mağaraların imha edildiği bildirildi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.

Terörle mücadele kapsamında yurt içinde yürütülen operasyonlarda da çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi, sığınak ve mağaralar imha edildi. Buna göre, Siirt Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç şarjörü ve 43 fişeği ele geçirilirken, Batman Sason’da tespit edilen bir sığınak içerisinde 2 bin adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği bulundu.

Tunceli Ovacık’ta icra edilen arazi aramasında, 550 kg amonyum nitrat gübre, dokuz el yapımı patlayıcı, bir el dürbünü, dört güneş paneli, 110 pil, 50 kg esrar, 3 bin 780 kg erzak ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Tunceli Merkez’de ise yol aramasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl Merkez’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda, arazide gizlenmiş olarak 208 kg kubar esrar ve 100 kg toz esrar ele geçirildi. Hani’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen aramada bir seyyar röntgen cihazı ele geçirildi. Hazro’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol aramasında, iki tüp içerisine patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Hakkâri/Merkez’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış dokuz tüp ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.