Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd Hadise terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları elazığ

Kuzey ve Doğu'ya Kuvvetli Yağış Uyarısı

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Yağışlar, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari ile Diyarbakır'da kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 -6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış görülecek.  Yağışlar Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olacak.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 -6 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olacak.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu, bölgenin iç kesimleri parçalı, ilk saatlerde yer yer çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve karla karışık yağmur, ilk saatlerde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (7)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

İZMİR: Az bulutlu.(15)

ADANA: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı. (18)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (20)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(9)

ERZURUM: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (6)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.