Kuzey ve İç  Kesimlerde Sıcaklıklar Azalıyor

Meteoroloji  Genel Müdürlüğünde yapılan değerlendirmelere göre mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacak. 

Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Osmaniye çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve Hatay'ın kuzey kıyı kesimlerinin (İskenderun ve Dörtyol) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. 
Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Kuzey Kesimler İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı var. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BÖLGELERDEKİ HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusunun yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarının (İskenderun ve Dörtyol), öğle saatlerinde Antalya'nın doğusunun, Adana ve Mersin'in kuzey iç kesimlerinin (Toroslar Mevkii) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç  Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; öğle saatlerinde Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçecek. Rüzgarın, bölgenin güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.
 
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.


BAZI İLLERDEKİ HAVA DURUMU
 
 
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın doğusu yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

Ankara: Parçalı ve az bulutlu. (32)

İzmir: Az bulutlu ve açık. (33)
 
Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (36)

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri zamanla il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlı. (29)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (38)






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.