Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Lavanta Hasat Şenliği Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Turgut Köyü’nde Haziran 2015’te, Seferihisarlı üreticilere alternatif bir ürün olarak sunulmak üzere ekilen lavantaların hasat zamanı geldi. Bayram havasında gerçekleştirilen hasat, 18 Haziran Cumartesi günü yapıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Maliye Eski Bakanı Zekeriya Temizel ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, köyün sokaklarına lavanta suyu sıkılarak, her yerin lavanta kokması sağlandı. Hasatın ardından, lavanta sabunu ve lavanta yağı yapıldı, katılımcılara lavanta çayı ikram edildi. Açılan üretici standları şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi görürken, etkinliğin sonunda Seferihisar Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Başkan Soyer: Başka Bir Tarım Mümkün Diyerek Yola Çıktık

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Başka bir tarım mümkün diyerek yola çıkmıştık. Çünkü mandalina bahçelerimiz yok oldukça, betona döndükçe, köylerimiz kapandıkça içimiz sızlıyor. Buna seyirci kalmamak istedik. En başından beri, barajın sulamasında filtrasyon sisteminden, karakılçık buğday yetiştirmeye, yerel tohumu geliştirmekten mandalina kurutmaya, iyi tarım uygulamaları sertifikaları vermekten lavanta yetiştirmeye kadar onlarca iş yaparak başka bir tarım mümkün söyleminin içini doldurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Lavantayı Isparta’dan getirerek diktiklerini söyleyen Başkan Soyer, Ege topraklarında yetişebilen lavantanın katma değeri yüksek bir ürün olduğunu keşfettiklerini ve Seferisar'da Isparta'ya göre daha çok verim aldıklarını belirtti. Soyer, lavantayı Seferihisarlılara yeni bir alternatif ürün olarak sunmaya hazır olduklarını ekledi.

Belediyeye Ait Arazi Meraya Dönüşüyor

Lavanta hasadının ardından Düzce Köyü’nde ıslah edilerek meraya dönüştürülecek belediyeye ait 46 dönüm mera arazisinin protokolü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tema Vakfı Başkanı Deniz Ataç, Öztüre Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre tarafından imzalandı.

Başkan Soyer, bu imzayla, toprak analizleri ve toprak asidi düzenlemesiyle birlikte, sulak ve otu bol bir alana dönüşecek merada en az 200 hayvanın otlanabileceği düşündüklerini, projeyi Tema Vakfı’nın hazırladığını ve Öztüre Holding sponsorluğunda çalışmanın gerçekleştirileceğini, böylelikle hayvancılığı da önemli bir destek vereceklerini düşündüklerini söyledi.

Programın sonunda temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan “Barış için Müzik Vakfı” tarafından bir konser verildi. Guatemala ve Venezuelalı iki eğitmen tarafından çalıştırılan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan çocuklarla oluşturulan orkestraya, Seferihisar Belediyesi’nin girişimleriyle Turgut Köyü’nde yaşayan çocukların da orkestrayla birlikte kısa bir zamanda konsere çıkacakları belirtildi.
Etkinlik iftar öncesi semazen gösterisi ve iftar yemeğiyle tamamladı.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.