Öne Çıkanlar galatasaray palandöken konser türk telekom azerbaycan ukrayna trabzonspor yapı kredi ingiltere demet akalın anadolu efes dolar

Lice'de Yaklaşık 4 Milyon Kök Kenevir İmha Edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda ele geçirilen 3 milyon 933 bin 662 kök kenevir imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Lice’de devam eden operasyonda, Kenevir ekmek suçundan üç kişi yakalanırken, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bir av tüfeği, bir telsiz, bir akü, 80 kilo amonyum nitrat, 49 molotof kokteyli, muhtelif gıda ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Ayrıca, terör örgütüne ait sekiz el yapımı patlayıcı ve 3 milyon 933 bin 662 kök kenevir imha edildi. Bugüne kadar toplamda 4 milyon 759 bin 962 kök kenevirin tespit ve imha edildiği de kaydedildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda da, üç Kalaşnikof piyade tüfeği, 520 adet fişeği, bir roketatar mühimmatı, beş elektrikli fünye, bir dinamit lokumu, 200 kg amonyum nitrat, 500 kg gıda maddesi ile muhtelif giyim ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

Kars Kağızman’daki operasyonlarda, bir av tüfeği, 25 adet fişeği, bir güneş paneli, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 21 tüp, 400 kilo amonyum nitrat ve 300 gram A4 patlayıcı ele geçirildi.

Şemdinli’de Üç Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Hakkari Şemdinli kırsalında, güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere karşı düzenlenen hava harekatında, üç terörist etkisiz hâle getirilirken silah mevzileri imha edildi.

Van Başkale’de, güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda tespit edilen ve 80 kilo patlayıcıdan oluşan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak Uludere’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması sırasında tespit edilen 12 ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ile muhtelif gıda ve giyim eşyaları ele geçirildi.

Ayrıca, Gaziantep İslahiye’de, terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.