Öne Çıkanlar ankara konya pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü halkevleri boyun deprem enflasyonla mücadelede başarı kriterleri konya büyükşehir belediye başkanı KONYA EKONOMİ ÖDÜLLERİ TÖRENİ bala belediyesi bala belediye başkanı

Meclis'te 23 Nisan : MHP Lideri Bahçeli'den Resepsiyon Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın terör olayları nedeniyle iptal edilen 23 Nisan resepsiyonuna CHP’nin aksine destek verdi. Bahçeli, “Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yaşanan terör hadiseleri ve şehitlerimiz aziz hatıralarına hürmeten kamuoyunun da hassasiyeti dikkate alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu akşam resepsiyon yapılmamasına karar verilmiştir” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili İsmail  Kahraman Başkanlığı’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplandı.

MHP Grubu adına konuşan Devlet Bahçeli sözlerine, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96'ncı kuruluş yıl dönümünü hayır ve hürmetle yâd etmek maksadıyla toplandık, bir araya geldik” diyerek başladı.

Bahçeli de konuşmasında Cumhuriyet tarihini anlattı

“23 Nisan 1920'de tarihin akışı değişmiş, Türk milleti muazzam bir doğruluşla iradesine sahip çıkmıştır. İstiklal özlemleri Ankara'da vücut bulmuştur. Milliyetçi ruh ve şuur bu kutlu çatı altında kökleşmiştir. Bundan tam doksan altı yıl önce bir cuma günü Ulus'taki eski taş binada, isli gaz lambalarının altında, tahta sıraların üstünde, dua ve niyazlarla kurtuluş destanının meşalesi yakılmıştır. İlk Meclisin açılması milletimiz için yeni bir dönemin, taptaze bir başlangıcın miladıdır. Aynı zamanda, bu başlangıç, geride kalan yıllar için de sayısız bitişleri ukdesinde barındıran millî ve tarihî bir kararlılığın tezahürüdür. Hiç kuşkusuz ilk Meclisin muhterem temsilcileri Ankara'ya gelesiye kadar insanüstü bir mücadele ve sabır gösterdiler. En başta yoklukları aştılar. En başta zorlukları yendiler, engelleri geçtiler; işgal ve esarete meydan okudular. Teslimiyeti hiç akıllarına ve hatırlarına getirmediler. İşbirlikçilerinin sözlerine, hainlerin saldırılarına aldırış etmediler. İlk Meclisin temsilcileri sinesinden çıkıp geldikleri büyük millet varlığına her zaman güvendiler, her daim inandılar. Biliyorlardı ki Millî Mücadele ancak millete dayanırsa başarılı olabilirdi. Yedi düvele karşı gösterilen güçlü mukavemet ancak milletle bütünleşilirse, ilhamını milletten alırsa meşru ve ebedî kalabilirdi. Bu yüzden, İlk Meclis Türk milletinin umut nişanesi, var olma beyannamesidir. Büyük Millet Meclisinin açılışı Türk vatanını muhafaza ve müdafaa azminin gerçek sahibi Türk milleti için geri çekilmenin son hattıdır. İmparatorluk yıllarının ardından başlayan çare arayışının son durağıdır. Yıllarca süren çekişmelerin, acılı yıkım ve kayıpların son bulmasıdır. 23 Nisan 1920 Türklüğün hâkimiyet havzalarını birer birer kaybederek Anadolu'ya sıkıştığı, acı ve ızdırapla dolu bir tablo içinde milletimizin en son ve en etkili hamlesinin nirengi noktasıdır.”

KUTLAMALAR YAPILMADI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin tepki gösterdiği ve bu yıl yapılmayan Meclis 23 Nisan resepsiyonunun niye yapılmadığını anlattı.Meclis Başkanı Kahraman’a destek verdi. Terör olaylarının artması üzerine bu yıl ki resepsiyonun yapılmadığına vurgu yapan Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:  

“Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yaşanan terör hadiseleri ve şehitlerimiz aziz hatıralarına hürmeten kamuoyunun da hassasiyeti dikkate alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu akşam resepsiyon yapılmamasına karar verilmiştir. 1 Ekim 2011 tarihinde 24'üncü Dönem Birinci Yasama Yılı açılış resepsiyonu 1 Ekim 2012 tarihinde, 24'üncü Dönem Üçüncü Yasama Yılı açılış resepsiyonu 1 Ekim 2015 tarihinde, 25'inci Dönem İkinci Yasama Yılı açılış resepsiyonu da şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmeten yapılmamıştır. Yine, aynı gerekçeyle Genelkurmay Başkanlığımız da hassasiyet göstermiş ve kutlamaya hazırladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde bazı düzenlemelere gitmiş, 2011 yılındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu iptal etmiştir. Ayrıca Karaman'daki elim maden kazası sebebiyle Cumhurbaşkanlığımız 29 Ekim 2014 tarihinde yapılması planlanan resepsiyonun iptali kararını almıştır; 23 Nisan törenleri önceki yıllardaki gibi coşkuyla kutlanmış, aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyonu iptal etmiştir. Bunu siz değerli milletvekillerinin ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Bu arada bir hususu belirtmek isterim: Türkiye'de herhangi bir iç savaş yoktur, Türkiye'de huzur ve güvenliğe ve birlikteliğimize karşı olan teröristlere karşı güvenlik güçlerinin gerekeni, kanunlar çerçevesinde ifa eylemesi vardır. Bilinmelidir ki milletimizin refahı, devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımızın göklerimizde ilelebet dalgalanması bizim ana hedefimizdir ve bu hedef dışında olanlar bilmelidir ki bu gibi hedeflere ulaşmaları mümkün değildir ve asla ulaşamayacaklardır.”

MHP İLE BİRLİKTE BAKANLAR VE AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ALKIŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in aksine Bahçeli kürsüye çıkanken ve konuşmasını tamamladığı sırada sadece MHP’li milletvekilleri değil,  Bakanlar Kurulu ve AK Partili milletvekillerinin tamamı da Bahçeli’yi alkışladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli konuşmak için kürsüye geldiğinde başıyla selam verdi. Bunun üzerine AK Partililer Bahçeli’yi uzun süre alkışladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.