Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan gazi

Meteoroloji Uyardı: Güneydoğu Anadolu’da Toz Taşınımı Bekleniyor

Güneydoğu Anadolu bölgesinde öğle saatlerinden sonra toz taşınımı bekleniyor. Yağışlar, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli, Muğla'nın güney ve doğusu ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı Muğla, Denizli, Konya, Sinop, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın güney kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli, Muğla'nın güney ve doğusu ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yerel yağış olacak.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
 
Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu zamanla yer yer çok bulutlu geçecek. Rüzgarın, bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay'ın kıyı kesimleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, güney çevreleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Tokat çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yer yer şiddetli olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor. Bölge genelinde öğle saatlerinden sonra toz taşınımı bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu. (27)
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu. (30)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (32)
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)
Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (pazar) öğle saatlerinden sonra batı çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.(31)
Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu.(34)
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.