Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye akbank vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Meteoroloji'den Çamur Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacak ancak yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatıdan zamanla batısı kuzey batıdan hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli olarak esecek.

-TOZ TAŞINIMI-

Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklenirken Meteoroloji, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (20)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (20)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. (25)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (21)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (11)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar yağışlı. (8)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu. (20)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin afif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif olmak üzere Adıyaman çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.