Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır fatih terim doğalgaz terör

Meteoroloji'den Muğla ve Antalya'ya Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 3-6 derece azalacak. Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış görülecek.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Sakarya, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağış görülecek.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yağışların Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, güneybatı kesimlerde 3 -6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışlar, Muğla ile Antalya merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. Vatandaşlara sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgar Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli esecek. Vatandaşlara soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batı kesimleri ile Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevreleri karla karışık yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli hafif yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin iç kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman çevreleri, zamanla bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu. (10)

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, yer yer yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri, akşam saatlerinde il geneli sağanak yağışlı. (19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı.(15)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.