Öne Çıkanlar galatasaray deprem chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi konser türk telekom

Meteorolojiden Yoğun Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Akdeniz ve Ege kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Ordu, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlı olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 Hava sıcaklığı, yurt genelinde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalacak.Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'den başlayarak batı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

Yoğun Kar Yağışı Uyarısı: Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Yağmur Uyarısı: Yağışların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Marmara, Ege , Batı Akdeniz İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün beklenen yağışların Akdeniz ve Ege kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Ordu, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekilmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Manisa civarlarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçecek. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Doğu Karadeniz ve Ordu, Tokat çevrelerinde yoğun şekilde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların zamanla bölgenin batısında ve Erzurum, Ardahan, Muş, Ağrı, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların bölgenin genelinde yer yer kuvvetli şekilde olması bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı. (4)

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı. (6)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu. (11)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı. (13)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (17)

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.(3)

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (10)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (4)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.