Metina Bölgesi ve Çukurca Kırsalı Vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın Kuzeyinde Metina bölgesi ile Hakkari-Çukurca kırsalında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar hava harekatı ile imha edildi. 

Yapılan açıklamada “Irak Kuzeyinde Metina bölgesi ile yurt içinde Hakkari/Çukurca kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir“ ifadeleri kullanıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ağrı’nın Patnos ilçesinde bir terörist yakalanarak gözaltına alındı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda teröristler tarafından tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Ayrıca, Bingöl’ün Genç ilçesindeki operasyonda da tespit edilen dört ayrı sığınakta; iki adet el telsizi, üç adet pil bloğu, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği, dört adet met, dört adet sırt çantası, dört adet uyku tulumu, bir adet akü, bir adet ampermetre ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.