Öne Çıkanlar Covid19 bugünün gündem başlıkları çin binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

MHP Gaziantep Saldırısını Kınadı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Yalçın, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye’de terör eylemlerinin giderek tırmandığının dikkat çektiğini belirterek, “Son olarak Gaziantep’te bir düğün töreni sırasında doğrudan sivil halka yönelen alçakça saldırı da göstermektedir ki Türkiye; birbirini takip eden, planlı ve maksatlı terör saldırılarıyla karşı karşıyadır. Küresel güçler tarafından tezgâhlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye’nin istikrarı vardır” dedi.

Gaziantep’teki terör eyleminin, Türkiye’yi hizaya getiremeyeceğini anlayan küresel güçlerin; taşeronlarını ümitsizce, fütursuzca milletin üzerine gönderdiğinin işareti olduğunu ifade eden Yalçın, “Milletimizin ortak sevincini ve mutluluğunu paylaştığı geleneksel bir törende bile bomba patlatacak kadar gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış hainler; amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Gaziantep halkı başta olmak üzere bütün Türk milleti; birlik ve bütünlüğüne yönelen bu saldırıları ‘millî mutabakat’tan hâsıl olan ortak akılla savuşturacak, bekasına yönelen tehdidi dize getirecektir. Millî Mücadele döneminde milletimiz dosta düşmana ispatlamıştır ki ortak akıl, ‘üst akıl’dan daima üstündür” açıklamasında bulundu.

“Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetine nasıl düşkün olduğunu Kurtuluş Savaşı yıllarında gösteren ve bu uğurda nice evlatlarını şehit vererek gazilik unvanını alan güzide kentimizde meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz” ifadelerini kullanan Yalçın, Gaziantep’te meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, kederli ailelere ve Türk milletine başsağlığı dilediğini belirtti.

-GAZİANTEP’E HEYET GİDİYOR-

Öte yandan, MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın başkanlığında milletvekilleri Ruhi Ersoy, Fahrettin Oğuz Tor ve Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’ndan oluşan heyeti, Gaziantep’te yaşanan terör olayı üzerine bölgeye gitmeleri üzerine görevlendirdiği belirtildi. Heyetin bugün Gaziantep’te incelemelerde bulunacağı ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.