Millî Savunma Bakanı Güler'den 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ",Asil milletimiz; egemenlik ve bağımsızlığımıza kastedenlere karşı en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen başlattığı istiklâl mücadelesini,  30 Ağustos’ta büyük bir kahramanlık destanı yazarak eşsiz bir zaferle sonuçlandırmıştır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, mesajında şunları kaydetti:

"Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Bugün; mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, kutsal vatan topraklarımızı işgal girişiminde bulunanlara karşı kazandığı Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümünü ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü hep birlikte kutlamanın onuru ve heyecanını yaşıyoruz.

Asil milletimiz; egemenlik ve bağımsızlığımıza kastedenlere karşı en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen başlattığı istiklâl mücadelesini,  30 Ağustos’ta büyük bir kahramanlık destanı yazarak eşsiz bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuzun tarihe altın harflerle not düştüğü bu zaferle, 1071’de Malazgirt’te kapıları açılan Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu kalacağı tüm dünyaya ilan edilmiş ve ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’nin inşa süreci başlamıştır.

Şanlı ordumuz, atalarından aldığı ilhamla dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmek için “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışıyla gece gündüz çalışmaya devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, son bir asrın en yoğun ve en etkin faaliyetlerini sürdürerek;

- Hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye;

- Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine,

- Geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar üstlendiği tüm vazifeleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir. 

Kahraman Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

30 Ağustos tarihi, aynı zamanda “Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” olması vesilesiyle de bizler için müstesna bir yere sahiptir.

Bu kutlu günde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin köklü bir geleneği olarak personelimiz bir üst rütbeye terfi etmekte, hizmet süresini başarıyla tamamlayan kahraman silah arkadaşlarımız ise emekliye ayrılmaktadır.

Bu vesileyle terfi eden personelimize; rütbelerinin, kendilerine, ailelerine, ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Emekliliğe hak kazanan personelimize de bizlerden sadece şeklen ayrıldıklarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin bir parçası olmaya devam edeceklerini hatırlatarak, ülkemize ve Silahlı Kuvvetlerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Terfi eden ve emekliye ayrılan kahraman personelimize yaşamlarının bu yeni döneminde aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla, büyük bir azim ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu vesileyle; tüm personelimizin ve ailelerinin “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü”nü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cennet vatanımızda huzur ve güvenlik içinde yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle, hayatta olan fedakâr gazilerimizi şükranla anıyor, tüm şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.